wtorek, 30 września 2014

wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą


skład:                                                                               500g wątróbki z kurczaka
1 duże jabłko
1 średnia cebula
łyżka suszonego majeranku
sól,pieprz
trochę oleju




wykonanie:

Wątróbkę umyć,usunąć zbędne błonki i żyłki, zalać mlekiem lub wodą,aby skruszała na 15min. Wyjąć,osuszyć papierowym ręcznikiem,oprószyć mąką.Na patelnię wylać trochę oleju rzepakowego, podgrzać.Na gorący wyłożyć wątróbkę,obsmażyć z obu stron.Zmniejszyć ogień i dodać cebulę pokrojoną w piórka,dusić krótko.Na koniec włożyć pokrojone w ósemki jabłko.Dusić do miękkości jabłka.Przyprawić majerankiem,solą,pieprzem SMACZNEGO

                                                   

   



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz