środa, 3 września 2014

leczo z kiełbasą

                                                                                skład:    
 4 szt.papryki (kolorowa)
3 średnie cukinie 
 2 średnie  cebule
5 pomidorów(sparzamy zdejmujemy skórkę)
1 puszka(400g.)pomidorów całych
500g.pieczarek
1 papryczka chili
kiełbasa(kawałek)
sól,pieprz,bazylia,oregano
odrobina oleju

wykonanie:

 W dużym garnku roztapiamy odrobinę tłuszczu i na rozgrzany wrzucamy pokrojoną kiełbasę oraz drobno pokrojoną papryczkę chili i smażymy do zrumienienia.Następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do jej zeszklenia i złocistego koloru.Do garnka dodajemy pokrojoną  paprykę,cukinię,pieczarki,pomidory .Dusimy pod przykryciem.Zalewamy pomidorami z puszki.      Wszystko gotujemy aż warzywa będą miękkie,ale nie rozgotowane.Na koniec doprawiamy solą, pieprzem,ziołami.Jeżeli leczo jest zbyt rzadkie zdejmujemy pokrywkę,aby woda odparowała. Jeżeli jest zbyt gęste dolewamy soku pomidorowego.SMACZNEGO 


                                              


                                        



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz