skład:
4 szt.papryki (kolorowa)
3 średnie cukinie
2 średnie cebule
5 pomidorów(sparzamy zdejmujemy skórkę)
1 puszka(400g.)pomidorów całych
500g.pieczarek
1 papryczka chili
kiełbasa(kawałek)
sól,pieprz,bazylia,oregano
odrobina oleju
wykonanie:
W dużym garnku roztapiamy odrobinę tłuszczu i na rozgrzany wrzucamy pokrojoną kiełbasę oraz drobno pokrojoną papryczkę chili i smażymy do
zrumienienia.Następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do jej zeszklenia i złocistego koloru.Do garnka dodajemy pokrojoną paprykę,cukinię,pieczarki,pomidory .Dusimy pod przykryciem.Zalewamy pomidorami z puszki. Wszystko gotujemy aż warzywa będą miękkie,ale nie rozgotowane.Na koniec doprawiamy solą, pieprzem,ziołami.Jeżeli leczo jest zbyt rzadkie zdejmujemy pokrywkę,aby woda odparowała. Jeżeli jest zbyt gęste dolewamy soku pomidorowego.SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz