wtorek, 9 września 2014

placki cukiniowo-ziemniaczane

skład:                                                                              

 1 średnia cukinia
0,5 kg.ziemniaków
2 jajka
2 lub 3 łyżki mąki pszennej
1 cebula(średnia)
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
olej do smażenia

wykonanie:

 Ziemniaki,cebulę,czosnek obrać i umyć. Cukinię tylko umyć. Wszystko zetrzeć na średniej tarce.Jeżeli ziemniaki i cukinia są bardzo wodniste można odlać trochę wody Dodać jaja i mąkę(mąki tyle aby zagęścić masę). Doprawić do smaku solą,pieprzem.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Podawać w/g upodobania z sosami,kefirem,keczupem itd.SMACZNEGO



                                                            
  

                      

                             
                               

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz