wtorek, 16 września 2014

pieczarkowe zawijasy z ciasta francuskiego

skład:    

1/2kg.pieczarek                                                     
1 cebula
kilka plasterków żółtego sera
1 rolka ciasta francuskiego
ketchup
sól,pieprz,oregano
trochę oleju

wykonanie:

Cebulę obrać,pokroić w kostkę przesmażyć na oleju.Dodać pokrojone drobno pieczarki, posolić, popieprzyć.Całość ostudzić.Ciasto francuskie rozłożyć,wyłożyć plastrami żółtego sera na to masę pieczarkowo-cebulową.Posypać oregano,polać ketchupem.Zwijamy ciasto jak roladę a końce zwilżamy zimną wodą,aby dobrze się skleiło.Roladę kroimy ostrym nożem na 2 cm. plastry. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach,ponieważ ciasto rośnie. Wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy w temp.220st-15 min.(do zrumienienia) SMACZNEGO

                                                
                                               
                                              




 


1 komentarz: