skład:
1 szkl.mleka
3/4 szkl.cukru
1/2 kostki masła
2 szkl.mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cynamonu
1 łyżka kakao
2 jajka
4 łyżki(duże) powideł śliwkowych
1 tabliczka białej czekolady
wykonanie:
Masło,cukier,mleko zagotować.Ostudzić.Składniki suche wymieszać,przesiać.Dodać do ostudzonego mleka,masła,cukru.Wymieszać mikserem.Dodać po kolei jajka i na koniec powidła śliwkowe. Wszystko dokładnie połączyć.Piec w temp.180 st.-50 min.Blaszka keksówka,wysmarowana tłuszczem,posypana bułką tartą.Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(można dolać odrobinę śmietanki,aby była bardziej elastyczna). Udekorować ciasto.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz