1/2 średniej kapusty pekińskiej(żółtej)
1 pomidor(duży)
1 kwaskowe jabłko(średnie)
4 świeże śliwki(duże,słodkie)
garść orzechów włoskich(prażone)
1 ząbek czosnku(duży)
sos sałatkowy Knorra czosnkowo-ziołowy
3 łyżki oleju słonecznikowego
3 łyżki wody
sól,pieprz
wykonanie:
Kapustę pekińską drobno pokroić,lekko posolić,aby zmiękła. Przełożyć do miski. Pomidora, jabłko, śliwki pokroić w drobną kostkę,dodać do kapusty.Orzechy podprażyć na gorącej,suchej patelni. Czosnek zmiażdżyć w prasce.Dodać do kapusty.Całość doprawić solą,pieprzem i sosem zrobionym w/g przepisu producenta.Posypać orzechami. Wymieszać.Odstawić na chwilę w chodne miejsce,aby smaki się "przegryzły"Ilość porcji dla 4-5 osób.Czas wykonania razem z leżakowaniem ok.20 min.
SMACZNEGO
W takiej wersji jeszcze nie jadłam, zapowiada się bardzo smacznie. :)
OdpowiedzUsuńZ pozoru przeciwstawne smaki,jednak całość bardzo smakowita.Dziękuję za odwiedzinki.Pozdrawiam serdecznie :)
Usuń