wtorek, 20 stycznia 2015

zupa jarzynowa ze śmietaną

składniki:
 

1,5l.bulionu                                     
100 ml.śmietany 30%
3 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera(korzeń)
1/2 brokuła(małego)
kilka różyczek kalafiora
kawałek pora
2 liście kapusty włoskiej
 natka pietruszki
sól,pieprz,maggi



wykonanie:


Warzywa umyć,pokroić w kostkę.Brokuł,kalafior w różyczki.Do garnka wlać bulion,zagotować. Wrzucić ziemniaki,marchew,gotować chwilę.Dołożyć pozostałe warzywa, posolić, popieprzyć. Gotować ok.15-20 minut.Warzywa nie mogą być rozgotowane.Do kubeczka ze śmietaną,wlać trochę gorącego wywaru,zahartować śmietanę.Dodać do zupy,wymieszać.Całość zagotować.Posypać natką pietruszki.Czas przygotowania ok.40 min.Ilość porcji 4-5
SMACZNEGO

                                        


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz