400g serc drobiowych(kurczaka)
1 średnia cebula
250ml bulionu drobiowego
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
1/2 łyżeczki majeranku
2 łyżki oleju
1 łyżka mąki pszennej
sól,pieprz
wykonanie:
Serca oczyścić z żył,opłukać.Cebulę pokroić,zeszklić na gorącym oleju.Dodać serduszka.Podsmażyć około 5 minut.Całość zalać bulionem.Dodać liście laurowe,ziele angielskie,majeranek,sól, pieprz. Gotować pod przykryciem na małym ogniu,aż serca będą miękkie,uzupełnić wyparowany bulion.Do garnuszka wsypać mąkę,zalać zimną wodą,wymieszać tak.aby nie było grudek.Dodać do gulaszu, ciągle mieszając.Gotować kilka minut aż zgęstnieje.Jeżeli potrzeba przyprawić solą, pieprzem. Podawać z kaszą,ryżem,ziemniakami.
Czas gotowania ok.40-50 min.Ilość porcji 2-3.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz