składniki:
1kg.sera(z wiaderka)
1 puszka ananasa
250g sera mascarpone
1 cukier waniliowy(mały)
1/2szkl.cukru pudru
4 łyżki żelatyny
3-4 galaretki cytrynowe
1 opakowanie biszkoptów
dżem ciemny(kilka łyżeczek)
wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl.gorącej wody.Wystudzić.Sery wymieszać mikserem,dodać cukier puder,cukier waniliowy,zimną żelatynę.Wszystko zmiksować.Masę wylać na rozłożone w tortownicy(24 cm) biszkopty.Wyrównać.Wstawić do lodówki na 1 godz.do stężenia sera.Galaretki rozpuszczamy w 750 ml.gorącej wody.Studzimy.Na masę serową wykładamy ananasy.Do środka każdego krążka dajemy trochę dżemu,zalewamy zimną galaretką,Wstawiamy do lodówki,aż całość stężeje.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz