niedziela, 9 listopada 2014

szybka szarlotka


składniki:                                                                                

 1kg. jabłek
 1szklanka cukru
  2,5szklanki mąki
 1/2 szklanki oleju 

 3 jajka 
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia (pełna)

                                                                                 







 wykonanie:


Jabłka obieramy i kroimy drobno,zasypujemy cukrem,zostawiamy na godzinę.Po upływie tego czasu odlewamy sok.Mąkę mieszamy z sodą,proszkiem do pieczenia,cynamonem,dodajemy do jabłek. Mieszamy dokładnie dłonią.Na koniec dodajemy rozbełtane jajka. Wszystko mieszamy i gotowe.Piec ok.60 minut w 180 stopniach.
 Posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO
                                                                                
                                   
                 
                    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz