niedziela, 23 listopada 2014

sałatka z brązowego ryżu z kurczakiem

składniki:
 

2 udka wędzone lub filety              
z piersi kurczaka(smażone)
200g brązowego ryżu
1 mango(miękkie)
1 cytryna
olej z pestek winogron
1/2 pęczka natki pietruszki
sól,pieprz




wykonanie:



Ryż gotujemy w/g przepisu.Filety z kurczaka myjemy,osuszamy,nacieramy solą i pieprzem,kroimy na paseczki i obsmażamy na złoty kolor.Jeżeli mamy wędzone udka to kroimy w drobną kostkę. Mango obieramy i kroimy na cząstki.Natkę drobno siekamy.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Skrapiamy olejem,sokiem z cytryny,doprawiamy solą pieprzem w/g uznania.Odstawiamy do połączenia smaków na kilka minut w chłodne miejsce.Cas przygotowania 30 min.Ilość porcji dla 4 osób.
SMACZNEGO

                                       

2 komentarze: