składniki:
2 udka wędzone lub filety
z piersi kurczaka(smażone)
200g brązowego ryżu
1 mango(miękkie)
1 cytryna
olej z pestek winogron
1/2 pęczka natki pietruszki
sól,pieprz
wykonanie:
Ryż gotujemy w/g przepisu.Filety z kurczaka myjemy,osuszamy,nacieramy solą i pieprzem,kroimy na paseczki i obsmażamy na złoty kolor.Jeżeli mamy wędzone udka to kroimy w drobną kostkę. Mango obieramy i kroimy na cząstki.Natkę drobno siekamy.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Skrapiamy olejem,sokiem z cytryny,doprawiamy solą pieprzem w/g uznania.Odstawiamy do połączenia smaków na kilka minut w chłodne miejsce.Cas przygotowania 30 min.Ilość porcji dla 4 osób.
SMACZNEGO
Pyszna sałateczka, uwielbiam :-) pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńMarzenko,bardzo dziękuję,również pozdrawiam :))
OdpowiedzUsuń