środa, 15 października 2014

kotlety z kalafiora

skład:
                                                                                    
duży kalafior                                            
1/2 szkl.kaszy manny
1/2 szkl.bułki tartej
2 jajka
1/2 pęczka kopru(duży pęczek)
mała cebula
sól,pieprz,vegeta
olej rzepakowy do smażenia

wykonanie:


Kalafiora umyć,ugotować al dente ,odcedzić. Ostudzony zgnieść pałką do ziemniaków.Dodać kaszę mannę,bułkę tartą,pokrojony drobno koperek, cebulę,jajka.Wszystko doprawić solą ,pieprzem, vegetą.Wymieszać,formować kotlety raczej mniejsze,lepiej jest odwracać na patelni.Panierować bułką tartą,smażyć na rozgrzanym oleju.Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ziemniakami,surówką lub w/g upodobania. SMACZNEGO
                                  
    
             

                                               

 


3 komentarze: