środa, 22 października 2014

surówka z kapusty pekińskiej 1

skład:

1/2 średniej kapusty pekińskiej   
 1pomidor (duży)
1papryka czerwona(średnia)
kawałek pora(biała część)
kilka oliwek
1/2 pęczka natki pietruszki
sól,pieprz
inne warzywa w/g upodobania

sos:
 2 duże łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
ząbek czosnku
sól,pieprz

wykonanie:

Warzywa umyć,pokroić,wymieszać doprawić solą,pieprzem.Czosnek zmiażdźyć,dodać majonez, jogurt,pieprz,sól,wymieszać dodać do warzyw.Wszystko dokładnie wymieszać.Odstawić w chłodne miejsce do "przegryzienia"smaków na ok.1 godz.Podawać jako surówkę do mięs,ryb itp. SMACZNEGO
                                       
                                     

                                     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz