czwartek, 21 kwietnia 2016

pasta kanapkowa z sardynkami

składniki:
                                                                                                                              



25dkg.półtłustego twarogu
200g.sardynek w oleju
1cebula/średnia/
3 ogórki konserwowe lub kiszone/średnie/
3 łyżki majonezu
sól,pieprz







wykonanie:


Ser włożyć do miski,rozgnieść widelcem.Dołożyć sardynki z puszki razem z olejem.Wszystko dokładnie rozgnieść.Cebulę,ogórki pokroić w drobną kostkę,dorzucić do masy.Dodać majonez. Doprawić solą,pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać.Wstawić do lodówki,najlepiej na noc,aby smaki się "przegryzły"Smacznego

  

4 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa pasta. Takiej jeszcze nie jadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawa pasta. Takiej jeszcze nie jadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo prosta w wykonaniu i ilości składników, ale w prostocie siła i smak.Pozdrawiam Cię Marzenko serdecznie 😊

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo prosta w wykonaniu i ilości składników, ale w prostocie siła i smak.Pozdrawiam Cię Marzenko serdecznie 😊

    OdpowiedzUsuń