niedziela, 3 kwietnia 2016

serowy puszek

składniki:
                                                                                                      


biszkopty 200g/okrągłe/
500g.twarogu/kostka/
3 śmietany"Śnieżka"
1,3/4szkl.mleka 3,2%
2 galaretki/ulubiony smak/
0,5l.wody
3/4 szkl.cukru pudru
czekolada gorzka/kawałek/






wykonanie:


Galaretki rozpuścić w 0,5l.wrzącej wody,ostudzić.Tortownicę/28cm/ wyłożyć biszkoptami.Śmietany "Śnieżki"ubić z mlekiem.Twaróg zmiksować w osobnej misce,dodać cukier puder.Dodać ubite  "Śnieżki"Całość zmiksować na wolnych obrotach.Na koniec wlewamy stopniowo chłodną galaretkę. Miksujemy.Masę wylewamy na biszkopty.Wygładzamy wierzch.Posypujemy utartą czekoladą. Wstawiamy do lodówki,najlepiej na całą noc.SMACZNEGO. 





4 komentarze: