Skład;
śledzie 500g.
cebula czerwona 1 szt.
seler konserwowy 300g.
SOS;
18% kwaśna śmietana 330g./6 dużych łyżek/
musztarda francuska 2 łyżki
musztarda miodowa 1 łyżka
majonez 170ml./4 łyżki/
szczypta soli
szczypta pieprzu
Wykonanie;
Wszystkie składniki sosu wymieszać w dużej misce.Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie.Czas moczenia zależy od zasolenia śledzi/około 1 godz/Na papierowym ręczniku osuszyć śledzie.Następnie skropić cytryną.Pokroić na kawałki.Połączyć z sosem.Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i lekko wyciśnięty z zalewy seler konserwowy.Wszystko dokładnie wymieszać.Wstawić do lodówki,najlepiej na całą noc,aby składniki się przegryzły.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz