garść rukoli
ok.10 truskawek
1/2 ogórka/średni/
kawałek czerwonej papryki/słodka/
kilka oliwek/czarnych/
1/2 opakowania sera feta/ok.13 dkg./
kilka orzechów włoskich
pieprz czarny/grubo mielony/
sos miodowo-musztardowy:
3 łyżki octu jabłkowego
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka miodu/czubata/
2 łyżeczki musztardy "Stołowej"
sól,pieprz/szczypta/
Wszystkie składniki sosu dokładnie utrzeć,wymieszać.
wykonanie:
Sałatę,truskawki,ogórka,paprykę umyć,osuszyć.Rukolę rozłożyć na talerzu.Ułożyć na niej po kolei pokrojone w średnią kostkę:paprykę,ogórka/obranego ze skórki/,ser feta.Truskawki mniejsze przekroić na pół,większe na ćwiartki,ułożyć na talerzu.Dodać oliwki.Całość posypać prażonymi orzechami włoskimi.Tuż przed podaniem polać sosem miodowo-musztardowym,oprószyć grubo mielonym pieprzem.Czas wykonania 15 min.Ilość porcji dla dwóch osób.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz