niedziela, 28 czerwca 2015

młoda kapusta z koperkiem

składniki:
                                                                                                               

główka młodej kapusty /średnia,ubita/
pęczek koperku/duży/
1łyżka masła klarowanego
cebula
100 ml.śmietany 18%
2 łyżeczki pszennej mąki/czubate/
łyżka octu jabłkowego
łyżeczka cukru/płaska/
sól,pieprz czarny mielony





wykonanie:


Kapustę umyć,osuszyć,posiekać drobno.Włożyć do garnka,zalać niewielką ilością wody,aby podczas gotowania nadmiar wyparował.Gotować do miękkości.Na patelni rozpuszczamy masło,przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę,dodajemy do kapusty.Koperek siekamy,wrzucamy do garnka.Doprawiamy solą,pieprzem,octem,cukrem.Mąkę rozprowadzamy w śmietanie,wlewamy pod koniec gotowania do kapusty.Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę.Odstawiamy na chwilę,aby smaki się połączyły.Czas gotowania ok.20-30 min.
SMACZNEGO
                                                   
                             

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz