wtorek, 1 marca 2016

śledzie po cygańsku

składniki:
                                                                                                              


1/2kg.śledzi/matias/
6 ogórków kiszonych/średnich/
2 cebule czerwone
7 łyżek ketchupu "Pudliszki"/łagodny/
4 łyżki musztardy/łagodnej/
4 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka papryki ostrej
sól,pieprz czarny mielony





wykonanie:


Śledzie zalewamy zimna wodą,moczymy ok.dwóch godzin.Ogórki,cebulę kroimy w średnią kostkę. Śledzie wyjmujemy z wody,osuszamy papierowym ręcznikiem.Kroimy w kawałki.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.Wstawiamy do lodówki,aby się"przegryzły"najlepiej na całą noc.
SMACZNEGO

                                                        

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz